Utbildning

 

Vid Konstvetenskapliga institutionen kan du läsa kurser och program både i Uppsala och (på distans) på Gotland.

Grundutbildning

I grundutbildningen ingår fristående kurser i konstvetenskap på A-, B- och C-nivå samt "Kandidatprogrammet i kulturentreprenörskap" (KEP) och distansutbildningar med bas på Campus Gotland.


Avancerad nivå

För studerande på den avancerade nivån, d.v.s. magister- och masterutbildningen, finns ett flertal kurser under fliken "Avancerad nivå: Magister- och master". För att studera på avancerad nivå måste du ha läst minst tre år på grundnivån. De avancerade programmen är ettåriga (magister) eller tvååriga (master).


Forskarutbildning

Forskarutbildningen avser doktorandernas utbildning och det Högre seminariet.


Distansutbildningar: kurser och program

Vi ger fristående kurser på A-, B- och C-nivå på hel och halvfart med bas på Campus Gotland. Du kan även söka utbildningar inom program på distans. Mer information om campusbaserade kurser och utbildningar på distans finns under länken Utbildningsnivåer och studier vid UU på campus och distans.


Vill du läsa hos oss?

Mer information om ansökning och kurskatalog finns under fliken "Att söka till kurser".

Kontakta oss!


Ny student eller "Recce"?

Förstagångsstudent? Det kan vara krångligt att hitta rätt bland all information som finns tillgänglig för nya studenter inför terminstarten. Ofta tar lärare dessutom för givet att du har förstått var du skall vända dig för olika ärenden. Nedan hittar du länkar som ger svar på de flesta frågor.

För frågor kring studier och kursval kan du vända dig till kansliet eller lärarkollegiet vid institutionen eller till en studievägledare eller universitetets Studentservice.

Praktisk information

Som ny i stan kan det vara stressande både med studier och boende. Enklast är att gå via universitetets webbplats och länken Praktiska frågor där frågor kring studier, Uppsala som studentstad och mycket annat besvaras. Du kan även vända dig till Uppsala Studentkår eller den nation du gått med i.

Under länken Läsa och bo i Uppsala finner du svar på frågor som rör kurser och program, utbildningsnivåer, terminstider m.m.


Student

Som student arbetar du främst i Studentportalen - ett verktyg där du får viktig information om dina studier från dina lärare och institutionen. För behörighet i Studentportalen måste du ha ett studentkonto.

Registrering och inloggning

Anmälningsblankett – Studentkonto på UpUnet-S (pdf)

Du som redan studerar vid universitetet kan få mer info om studier, jobb och karriär, utlandstudier eller studentbloggar via länken Redan student, karriärinfo hittar du på UUCareerGate.