Kandidatprogram i kulturentreprenörskap 180hp


Om programmet

Kulturentreprenörsprogrammet riktar sig till dig som vill kombinera humanistiska ämnen med praktiskt orienterade kurser som tillsammans ger en bred arbetsmarknadskompetens. Programmet förbereder dig för såväl egen­företagande inom kultursektorn som för traditionell yrkesutövning inom museer och kulturförvaltning.

Mer om programmet finns att läsa i undersidorna i menyn till vänster och här:

Programinformation

Utbildningsplan

(Uppdaterad 2018-10-01)


Varför välja just Uppsalas program på kandidatnivå i kulturentreprenörskap?

 

Därför att vi kan erbjuda en bredd som inte finns överallt när det gäller val av huvudområde i din examen, men också en rikedom på andra kurser att komplettera med som biämne. Det står dig fritt att skapa en personlig kombination som passar just dig. Vårt program har till skillnad från andra liknande program sitt fokus på klassiska kulturämnen. Våra huvudområden är arkeologi, antikens kultur och samhällsliv, egyptologi, etnologi, konstvetenskap och textilvetenskap samt genusvetenskap.

Med de teoretiska kunskaper som de klassiska kulturämnena ger parat med praktiskt orienterade kurser i t.ex. entreprenörskap, projektledning och marknadsföring får du en bred utbildning med tydlig kulturinriktad profil som öppnar dörrar för din framtid. Många av våra studenter rekryteras t.ex. som kulturguider och museilärare redan under sin studietid.

 

Kontakt

Frågor besvaras av programsamordnare Julia Holm kep@konstvet.uu.se eller 018-471 28 81.


 

 
STUDENTFÖRENINGEN KULÖR

KEP-studenter har sedan 2010 en egen studentförening, KulöR. Vill du vara med? Vill du veta mer? Gå till KulöR!