Publikationer

Böcker utgivna hos oss eller publicerade av våra forskare och medarbetare samt kapitel i antologier eller andra publikationer listas nedan, likaså artiklar i tidskrifter och tidningar.

För mer information om våra publikationer sök även via universitetsbibliotekets samlingar och i dess olika databaser eller via Libris.

Du kan även klicka på fliken Personal och titta på våra medarbetares egna publikationslistor.

Avhandlingar

Konstvetenskap

Textilvetenskap

Kulturvård

Böcker

Words and MatterHär presenteras en rad nya studier om mottagnadet av Mater Dei, Jungfru Maria.

Kulturarvet och komforten – Inomhusklimatet och förvaltningen av kulturhistoriska byggnader och samlingar 1850–1985

Konstnärlig Kultur: Agnes Geijer och textilforskningen, tillgänglig via Upplandsmuseet.

Bruka, bevara och energieffektivisera

Offentliga och privata museer i Sverige – Traditioner och visioner

Hedvig Eleonora – Den svenska barockens drottning

Italian Paintings – Three Centuries of Collecting. Nationalmuseum, Stockholm, Vol. 1