Studenter i textilvetenskap

Studenter i textilvetenskap undervisas av lärare. Foto: A.Tarazona

Våra studenter och alumner har delat med sig av sina erfarenheter vid institutionen. Lär känna ämnet genom att lära känna dem!

Här är några av våra studenter i textilvetenskap.

Möt en student

Line Karoline Nielsen, 28 år, studerar Textilvetenskap C, fristående kandidat, berättar här om hur det är att läsa ämnet på campus Engelska parken.

Varför valde du den här utbildningen?

Jag har alltid varit intresserad av textilt hantverk och hade en termin där jag var mellan kurser. Då läste jag A-kursen och tyckte det var så intressant att jag fortsatte.

Motsvarar utbildningen dina förväntningar? 

Över mina förväntningar! Jag tänkte ju att detta skulle bli en termin där jag skulle studera något kul innan jag gick tillbaka till mitt egentliga ämne. Nu är textilvetenskap mitt huvudämne.

Vad har varit roligast och mest intressant på utbildningen hittills?

Jag har tyckt det har varit roligast att skriva uppsats. Vi har haft stor frihet och bra stöd från lärare vilket har gjort det väldigt spännande. Att få välja helt fritt inom ett ämne som man tycker är väldigt intressant och sedan få dyka ner i det ämnet. Det har varit något av det roligaste under hela min studietid.

Hur var första tiden, hur lärde du känna nya människor?

Jag lärde känna flest nya människor genom att engagera mig på min studentnation. Det gjorde jätte mycket att jag fick träffa andra människor än bara de jag studerar med. Jag valde att engagera mig i nationsorkestern och att servera på nationens gasker. Det var väldigt lätt att börja prata med nya människor när man hade något att prata om som musiken eller det som vi skulle göra tillsammans för att lyckas med gasken.

Hur är sammanhållningen inom din kurs?

Den är bra men vi är väldigt få så det är svårt att inte ha en bra sammanhållning.

Vilket är ditt mål med utbildningen? 

Nu är mitt mål att ta min kandidat och sedan lyckas ta en magister. Längre än så är svårt att sia om nu.

Vad är det bästa med att läsa på campus Engelska parken?

Karin Boye biblioteket. Det finns alla litteratur som man kan behöva, sköna plugg platser och fantastiska bibliotekarier!

Line Karoline Nielsen. Foto privat.
Senast uppdaterad: 2022-02-08